Over Marly

Dierenfysiotherapeut | Docent HBO Fysiotherapie Fontys | Musculoskeletaal Echografist | 
Eigenaar Science & Equine | Redactielid NVFD

“Ignoring your passion is slow suicide. Never ignore what your heart pumps for. 
Mold your career around your lifestyle, not your lifestyle around your career”

Kevin Claiborne

Mijn studies waren zeer internationaal georiënteerd. Ik volgde mijn minor in Finland en voor mijn stage ging ik een half jaar naar Australië. Naast dat dit onvergetelijke ervaringen waren, heeft het ook mijn Engelse taalvaardigheid ontwikkeld. Ik heb mijn bachelordiploma fysiotherapie afgerond met een 9,4 voor mijn thesis, waardoor ik de kans kreeg om te spreken op het "Physiotherapy Symposium". 

Als fysiotherapeut en echografist ben ik erg geïnteresserd in de werking van het lichaam. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan over biomechanica, anatomie, fysiologie, neurologie en daarnaast de psychologie achter de beweging. Hoe mooi is het dat ik nu mijn grote passie: dieren, kan verenigen met mijn interesse voor fysiotherapie. Sinds januari 2019 ben ik ook dierenfysiotherapeut. 

Ik deel graag kennis met anderen en daarom heb ik in 2016 de website Science & Equine opgericht. Science & Equine maakt wetenschappelijke kennis met betrekking tot onder andere paarden gezondheid, management en training toegankelijk voor een breder publiek. Er hangt een stoffig imago rondom wetenschap en dat is jammer, want daardoor gaat er veel bruikbare informatie verloren. Met begrijpelijke samenvattingen en podcasts houden we je op de hoogte van wat er speelt en hoe je dat in de praktijk kunt toepassen.

Naast het schrijven voor mijn eigen website schrijf ik ook artikelen voor verschillende paarden magazines. Ook deel ik graag mijn kennis tijdens workshops en presentaties. Met het team van Science & Equine was ik aanwezig tijdens Paard 2016, Equiday 2017 en 2018. 

Sinds mijn afstuderen in oktober 2018 ben ik lid van de redactiecommissie van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD) en schrijf ik voor verschillende bladen, zoals: de Hippisch ondernemerBit Magazine en Onze Hond

Curriculum vitae

Fysiotherapeut, Echografist bij B-Fysic, juni 2015 - heden

In deze particuliere praktijk behandelen we het gehele spectrum van neuro- en musculoskeletale aandoeningen. Ik probeer mijn expertise als echografist te benutten om aandoeningen snel en correct te diagnosticeren. In samenwerking met mijn collega’s kies ik het best passende behandelplan. Dat wil zeggen; bij de juiste specialist, evidence based, persoonlijk en op maat

Oprichter Science & Equine, juni 2016 - heden

Science & Equine promotes evidence based equine health care science to students, colleages and educational institutes. It encourages the intensive use of literature and life long learning. Find the latest evidence based conclusions about Science & Equine on the website www.science-equine.com, Facebook, Twitter and Google+

Redactie lid Nederlandse Vereninging voor Fysiotherapie bij dieren, oktober 2018 - heden

In naam van de NVFD schrijf ik artikelen gerelateerd aan dierfysiotherapie voor Nedelandse tijdschriften, zoals; "de Hippisch Ondernemer" en "Onze Hond".

Stage paardenfysiotherapie, augustus 2016 - februari 2018 (1 jaar 7 maanden)

Tijdens mijn studie dierfysiotherapie liep ik vrijwillig één dag in de week stage bij dd-physio. In deze praktijk behandelen ze (sport) paarden die doorgestuurd zijn door de dierenarts en sportpaarden voor een preventieve check. Gedurende een periode van  1,5 jaar kreeg ik de kans om van Dewi van Mechelen - Bergman en Denise de Wilde te leren. Het was een goede manier om mijn klinisch denken en praktische  vaardigheden te trainen. 

Dit zijn enkele relevante ervaringen. U kunt mijn volledige CV bekijken op mijn LinkedIn pagina. 

Opleidingen

 • Post HBO, Dierfysiotherapie, 2016 - 2018
 • Post HBO, Musculoskeletale Echografie, 2016 
 • Bachelor, Fysiotherapie, 2011 - 2015
 • Propedeuse, Psychologie, 2009 - 2010

Certificaten

 • BEVA Musculoskeletal ultrasound course (2,5 dag), Rossdales Equine Hospital UK, Mei 2019
 • Nascholing NVFD Beeldvormende diagnostiek kleine huisdieren, Mei 2019
 • Physiotherapy Convention, November 2018
 • Nacholing NVFD Pijn bij paarden, November 2018
 • Musculoskeletal ultrasound course Small Animal, 2018 
 • Masterclass MSU Ankel en voet Level 2, 2018
 • Masterclass MSU Knie Level 2, 2017
 • Masterclass MSU Schouder Level 2, 2017
 • Medical Taping Concept, 2015

Dierfysiotherapie Marly

Marly Coppens

Sint Michielsstraat 15
5271 AL Sint-Michielsgesel

+31 6 370 120 17

Betaal gegevens

BTW : NL203887955B01

BANK : NL90 KNAB 0257 7255 39

KVK : 72356030


Lid van volgende organisaties: NVFD - Keurmerk Fysiotherapie - VvAA 
Copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden.