Indicaties

Als jouw paard of hond zonder duidelijke oorzaak kreupelt, stijver wordt, moeilijker springt, minder graag loopt of zich ineens minder graag op de rug laat borstelen kan ik je helpen om het probleem op te sporen en te verhelpen middels verschillende behandeltechnieken. 

Ook kan het zijn dat de dierenarts een diagnose bij jouw paard of jouw hond heeft gesteld of dat hij of zij een operatie heeft ondergaan. In dat geval kan ik mogelijke onstane beperkingen behandelen en tips en adviezen geven om het herstelproces zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer aandoeningen of gedragsveranderingen denkbaar. Je leest er hieronder meer over. 

Paard

Aan het bewegingsapparaat van een paard worden hoge eisen gesteld. Met name in de paardensport. Hierbij doet elke discipline beroep op specifieke aspecten van het bewegingsmechanisme. Dressuur vraagt om soeplesse en kracht. Springen en eventing vragen daarentegen meer snelheid en een goed reactievermogen. Een optimale prestatie vereist absolute vrijheid van bewegen zonder belemmeringen.

Paarden zijn van nature niet berekend op het dragen van een ruiter. Dit betekent dat zij voortdurend het bewegingsapparaat moeten aanspreken voor een juiste balans. Wanneer de balans in het bewegingsmechanisme verstoord raakt, kunnen klachten optreden. Indien er klachten zijn en jouw paard reageert niet zoals je gewend bent, dan kan fysiotherapie voor jouw paard uitkomst bieden. 

Uit preventief oogpunt is het steeds gebruikelijker om paarden medisch door een dierenfysiotherapeut te laten begeleiden. De hoefsmid, veearts of zadelmaker leveren immers ook een bijdrage aan een optimale prestatie. Ik kom bij je op stal, dus je hoeft niet met je paard en trailer op pad. Op die manier ontstaat er zo min mogelijk stress en kan het paard de behandeling op een relaxte manier ondergaan.

Hond

Bij pijnklachten zal de hond in eerste instantie veranderingen in gedrag en beweging tonen. Het is dan belangrijk om te achterhalen wat er aan de hand is. Zie hieronder enkele veelvoorkomende aandoeningen.  

Er zijn vele disciplines die je met je hond kunt beoefenen, zoals; agility, hoopers, obedience, flyball, canicross en ook schapen drijven. Een blessure ligt hierbij helaas op de loer. Wanneer je de blessure vroegtijdig herkent en behandelt, kan het vaak redelijk snel opgelost worden.

Bij acute blessures kan ik een echo maken om te achterhalen of er weefsel beschadigd is en zo ja wat de ernst hiervan is. Je kunt hierbij denken aan letsel van pezen, banden en spieren. 

Honden behandel ik in mijn praktijk aan huis: Sint Michielsstraat 15 te Sint-Michielsgestel. Voor de intake, het onderzoek en de eerste behandeling neem ik altijd ruim de tijd, zodat ik in alle rust de hond kan onderzoeken, analyseren en behandelen. 

Dierfysiotherapie Marly

Marly Coppens

Sint Michielsstraat 15
5271 AL Sint-Michielsgesel

+31 6 370 120 17

Betaal gegevens

BTW : NL002219874B06

BANK : NL90 KNAB 0257 7255 39

KVK : 72356030


Lid van volgende organisaties: NVFD - Keurmerk Fysiotherapie - VvAA 
Copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden.