Presentaties

In juni 2016 richtte ik Science & Equine op en sindsdien ben ik erg actief ben met het verspreiden van kennis. In de loop der jaren was ik samen met mijn team bestaande uit verschillende paarden professionals, zoals; paardenfysiotherapeuten, paardenosteopaten, paardenvoedingsdeskundige en masters Equine Science, aanwezig op evenementen om te spreken over onze expertise. We waren bijvoorbeeld aanwezig bij Paard 2016 en Equiday 2017 en 2018.  

Ruiterfitness

Op Equiday 2018 was ik samen met drie enthousiaste collega fysiotherapeuten aanwezig om een workshop ruiterfitness te geven. Op drie stations lieten we ruiters kennis maken met verschillende basiswaarden van het paardrijden, namelijk; flexibiliteit, stabiliteit en balans. 

Massage bij honden

Na de workshop:
- Heeft u kennis van de anatomie van de hond
- Kan u pijnsignalen bij uw hond herkennen
- Kan u verschillende massagetechnieken toepassen

 

Core-stability 

Een voorwaarde voor een rechtgericht paard is een rechgerichte ruiter! Scheefheid in ons eigen lichaam heeft een direct effect op het paard. Ik kan je leren hoe je jouw lichaam op de juiste manier aanspant en een goede core-stability ontwikkeld. 

Stretches en oefeningen

Als fysiotherapeut ben ik promotor van beweging. Door allerlei oorzaken kunnen er problemen ontstaan in het bewegend functioneren van uw dier. Met mijn behandeling probeer ik dit, nadat ik het dier goed onderzocht heb, op te lossen door middel van verschillende behandeltechnieken. Deze behandeltechnieken zijn echter vaak niet voldoende en zullen ondersteund moeten worden met gerichte oefentherapie. Zelf kunt u hier een actieve bijdrage aan leveren. 

Ik leg hier graag meer over uit aan de hand van anatomie, zodat u ook begrijpt waarom u deze oefeningen doet en wat de functie ervan is.

Ik kan op uw stal of hondenschool komen voor een presentatie of clinic. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Hoe herken je pijn bij dieren?

Een onderwerp dat me erg boeit en waar ik graag over schrijf en spreek is het herkennen van pijn bij dieren.

Dat dit thema actueel is blijkt wel uit een nascholing die ik onlangs bijwoonde op de faculteit Diergeneeskunde. De dierenartsen daar hebben een pijnschaal ontwikkeld om subjectieve waarnemingen van pijnuitingen te objectiveren en meetbaar te maken. Hierdoor kunnen gezondheidsveranderingen beter worden herkend en kunnen testuitslagen op de juiste manier door anderen geïnterpreteerd worden.
De faculteit heeft zelfs een app ontwikkeld waarmee je dit bij je eigen paard kunt toepassen: Equine Pijn- en Welzijns App

Mocht u geïnteresserd zijn in dit onderwerp en een presentatie willen organiseren bij u op stal of de hondenschool, neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Dierfysiotherapie Marly

Marly Coppens

Sint Michielsstraat 15
5271 AL Sint-Michielsgesel

+31 6 370 120 17

Betaal gegevens

BTW : NL002219874B06

BANK : NL90 KNAB 0257 7255 39

KVK : 72356030


Lid van volgende organisaties: NVFD - Keurmerk Fysiotherapie - VvAA 
Copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden.