Werkwijze

Behandelmogelijkheden bestaan uit

 • Voorlichting en advies
  Bijvoorbeeld met betrekking tot voeding, rust en/of beweging, de bodem waarop wordt getraind, stalmanagement en rijtechnieken ter bevordering van herstel en ter voorkoming van herhaling.
 • Oefentherapie 
  Ter vermindering van stijfheid en ter verbetering van spierkracht, stabiliteit, mobiliteit en coördinatie
 • Massage 
  Ter verbetering van de circulatie, het normaliseren van spierspanning en het verminderen van zwellingen
 • Mobilisaties 
  Ter verbetering van de bewegingsvrijheid en gewrichtsmobliteit.
 • Medical Taping
  De tape werkt door het liftende effect van de tape op de huid. Fasciale structuren worden geprikkeld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangezet met als resultaat een sneller herstel van diverse klachten en blessures. VetkinTape
 • Laser therapie
  Door middel van licht (energie) kan het genezingsproces van onderstaande aandoeningen versneld worden:
  • Peesblessures
  • Bandletsel
  • Spierproblemen
  • Rugproblemen
  • Acute wonden
  • Oudere wonden 
  • Ontstekingen
  • Bloeduitstortingen
  • Littekens
  • Mok
  • Artrose
  • Kapotte mondhoeken 

Zowel honden als paarden behandel ik op locatie. Op die manier zijn zij het meest ontspannen. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van het onderzoek en de behandeling. 

Onderzoek Echografie

Musculoskeletale ultrasound (MSU) wordt gebruikt om spieren, pezen, ligamenten (banden) en soms zenuwen en bloedvaten zichtbaar te maken. Hierdoor zijn ze te onderzoeken op hun kwaliteit, vorm en functie. Geïrriteerd peesweefsel, botranden, kalkvorming en/of spierscheuringen worden bijvoorbeeld zichtbaar. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat klinische tests vaak niet specifiek genoeg zijn en ook inadequaat om tot een correcte diagnose te komen. Vals positieve komen vaak voor. Voor het herstel en het revalidatie plan is het belangrijk om deze fouten zo veel mogelijk te limiteren. Het is gebleken dat MSU een waardevol onderzoeksinstrument is.

Wat houdt MSU Echografie precies in?
Bij MSU Echografie worden geluidsgolven door middel van een ultrageluidkop (‘transducer’) het lichaam in gestuurd. Voor een goede geleiding van de geluidsgolven wordt gel aangebracht tussen de transducer en de huid. Het kan zijn dat het dier hiervoor gedeeltelijk geschoren dient te worden. De geluidsgolven worden door de verschillende lichaamsweefsels deels geabsorbeerd en deels teruggekaatst, afhankelijk van de dichtheid van een structuur. Echografie kan als diagnostisch middel worden ingezet bij een groot scala aan musculo-skeletale aandoeningen bij honden (Penninck, 2015) en paarden (Kidd, 2014).

Tarieven

Paard
INTAKE
Anamnese, Fysiotherapeutisch onderzoek, 1e behandeling, Verslaglegging en intakeverslag dierenarts

Echografisch onderzoek

FYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELING PAARD
Bewegingstherapie, massage, adviezen
Hond
INTAKE
Anamnese, Fysiotherapeutisch onderzoek, 1e behandeling, Verslaglegging en intakeverslag dierenarts

Echografisch onderzoek

FYSIOTHERAPEUTISCHE BEHANDELING HOND
Bewegingstherapie, massage, adviezen
Overig
VERSLAGLEGGING VOOR DE EIGENAAR
Verslaglegging van intake en behandeling
Reiskosten

BIJ GECOMBINEERDE AFSPRAKEN WORDEN DE REISKOSTEN VERDEELD

In een straal van 20 km rond de postcode 5211 XJ 's-Hertogenbosch worden er geen reiskosten berekend. Boven de 20 km worden onderstaande tarieven gehanteerd

20 - 40 km

€ 5

40 – 60 km

€ 10

60 – 80 km

€ 20

80 – 100 km

€ 30

> 100

€ 40
Administratie

FACTURATIE-, HERINNERINGS- EN AANMANINGSKOSTEN

Facturatiekosten

€ 10

Herinneringskosten

€ 20

Aanmaningskosten

€ 30

Verzekeringen

Vergoeding vindt alleen plaats wanneer behandeling plaatsvindt op verwijzing van een dierenarts en de betreffende dierenfysiotherapeut geregistreerd en praktiserend lid is van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

Indien de klachten van paard of hond door toedoen van een ander (hond of mens) zijn ontstaan, kunnen de kosten van behandeling (mogelijk gedeeltelijk) vallen onder de dekking van de WA-verzekering van de veroorzaker.

Gezelschapsdier

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die pakketten aanbieden waarin dierfysiotherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed. De Hema, Petplan, Proteq, Ohra en Inshared vergoeden vanuit een aantal pakketten (een deel) dierfysiotherapie, dit verschilt per verzekering. Wanneer dierfysiotherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed kan de dierenfysiotherapeut op de nota het chipnummer vermelden.

Paard

De kosten voor diefysiotherapie zijn bij een aantal verzekeringsmaatschappijen (Hippozorg, EFO en Equine Risk) opgenomen in de meest uitgebreide ziektekostenpolis. Deze vergoeden geheel of gedeeltelijk de therapie, onder bepaalde voorwaarden.

Dierfysiotherapie Marly

Marly Coppens

Pastoor de Kroonstraat 409
5211 XJ 's-Hertogenbosch

+31 6 370 120 17

Betaal gegevens

BTW : NL203887955B01

BANK : NL90 KNAB 0257 7255 39

KVK : 72356030


Lid van volgende organisaties: NVFD - Keurmerk Fysiotherapie - VvAA 
Copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden.